Συνάντηση Ζερβά με εκπρόσωπο των ΗΠΑ – Ατύχημα στο σκι ο Πρέσβης Payatt (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον αναπληρωτή Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα David Burger πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

του Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονικης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: “Είχαμε την χαρά σήμερα να μας επισκεφτεί ο εντεταλμένος της αμερικάνικης πρεσβείας κ. Μπέργκερ με τον γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger, δυστυχώς ο κ. Πάιατ δεν μπόρεσε να έρθει. Χαρήκαμε γιατί για δεύτερη φορά βρεθήκαμε και είχαμε μια διεξοδική συζήτηση, για όλα όσα σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε στην πόλη μας και στα οποία η αμερικανική πρεσβεία, το αμερικανικό κράτος θα μπορέσει να βοηθήσει. Είμαστε σε στενή συνεργασία, έχουμε κοινές αγωνίες και χάρηκε πολύ ο κ. εντεταλμένος για τις φιλοδοξίες μας με την πόλη, την συνεργασία μας με την Pfizer, την συνεργασία με την Cisco, ούτως ώστε η πόλη μας να περάσει στον 21ο αιώνα, να κάνει άλματα στα θέματα τεχνολογίας και προφανώς σε θέματα αναπτύξεις. Εύχομαι πολύ σύντομα να είναι πάλι μαζί μας και να συζητήσουμε καινούργιους στόχους, να έχουμε καινούργια πλάνα τα οποία θα συνεχίσουν αυτά που σήμερα συζητήσαμε”.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Payatt για προσωπικούς λόγους δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση. Πιο συγκεκριμένα είχε ένα μικρό ατύχημα στο σκι, όταν επισκέφτηκε τον Παρνασσό, όπως ανέφερε ο κ. Burger.

“Είναι η πρώτη μου επίσκεψη μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου και χαίρομαι ιδιαίτερα που ξαναβλέπω τον Δήμαρχο και πάλι από κοντά. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την πρόοδο που έχει γίνει τους τελευταίους πέντε μήνες. Έχουμε μια φανταστική σχέση το τελευταίο διάστημα, ιδίως στη Βόρειο Ελλάδα. Θα έχετε προσέξει ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τις επενδύσεις που έχουν γίνει όπως της Cisco, της Pfizer και κάποιων ακόμη μεγάλων εταιρειών. Στην ουσία χτίζουμε πάνω στην επιτυχία”.

Επιπλέον, ο κ. Burger αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα. “Επίσης, αυτό το διάστημα είχαμε την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική. Φάνηκε ότι η Βόρειος Ελλάδα είναι διαρκώς στο μυαλό όλων και παίζει σημαντικό ρόλο σε περιφερειακό επίπεδο, όπως η ενέργεια. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτή τη δυναμική ζωντανή και σύντομα θα έχουμε μια συνάντηση με παγκόσμιο οργανισμό με στόχο τις επενδύσεις”.

Τέλος, το “παρών” έδωσε ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More