Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Τα προβλήματα τα οποία απασχολούν το δικηγορικό κόσμο, στη συγκεκριμένη συγκυρία με αφορμή την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, ήταν το αντικείμενο της σημερινής διαδικτυακής συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και το δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρόμοιων συναντήσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φορείς της πόλης με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η κοινωνία στην παρούσα συγκυρία.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη για προώθηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και το δικαίωμα των δικηγόρων στην ψηφιακή υπογραφή, η παράταση του δικαστικού έτους, η αποσυμφόρηση των φυλακών, η έκτακτη ενίσχυση μέσω voucher, τα κόκκινα δάνεια, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης κ.α.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε πως πρέπει και οι δικηγόροι να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ και όχι στο voucher το οποίο ως μοναδικό σκοπό έχει το να δοθούν χρήματα στα ΚΕΚ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν ιδιαίτερα στην στήριξη των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας, επειδή πρέπει να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους. Να στηριχτούν και φορολογικά αλλά και με την απαλλαγή από διάφορες εισφορές.

Επίσης έγινε αναφορά στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας εκ μέρους των δικηγόρων, όπως για παράδειγμα σε θέματα όπως οι πλειστηριασμοί, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η λειτουργία της δικαιοσύνης και το δικαίωμα πρόσβασης για όλους σε αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα, το αέριο κλπ.

Τέλος θα πρέπει να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα, για το μετά την πανδημία. Για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να γίνει, και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η πολιτεία να αναλάβει το διαφορικό κόστος της πανδημίας.

Στη συνάντηση τον Δικηγορικό Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του δ.σ. Στάθης Κουτσοχήνας, ο α΄ αντιπρόεδρος Στέλιος Μαυρίδης, ο γ.γ. Πέτρος Σαμαράς, ο ταμίας Τάσος Ντούγκας και το μέλος του δ.σ. και επί κεφαλής της παράταξης Δικηγορική Συνεργασία, Θανάσης Αλεξόπουλος.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν το μέλος της Κ.Ε. Κώστας Αμπατζάς, το μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Κερσανίδης οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More