Συνάντηση του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος & Θεσσαλίας με το Λ. Κυρίζογλου

Ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, με βασικό θέμα τους συμβασιούχους-ες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.

Το προεδρείο του Συνδέσμου Καθαριότητας έθεσε τα προβλήματα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολικών κτιρίων και ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου προκειμένου να προχωρήσουν οι διετείς συμβάσεις για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, καθώς πολλοί είναι οι δήμοι που δεν προχώρησαν σε αυτές παρά τη σχετική διάταξη, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως οι συμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα της καθαριότητας, πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και η πολιτεία που για περισσότερα από 10 χρόνια αρνείται την πραγματικότητα, να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων.

Το Προεδρείο, έθεσε στον κ. Κυρίζογλου το θέμα της ένταξης μας στα βαρέα αλλά και της καθυστέρησης στην πληρωμή των εργαζομένων καθώς και τον πενιχρό μισθό που λαμβάνουν, ενώ θα έπρεπε να γίνει αυτόματα η αύξηση 10%, όπως επιτάσσει και η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΕ άκουσε τις καταγγελίες μας για εκείνους τους Δήμους που παρανομούν και δεν χορηγούν στους εργαζόμενους -νες τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, παρά τη σχετική διάταξη.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΕ μίλησε για δίκαια αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, ενώ δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό μας στον αγώνα που δίνουμε. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα μας στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, με επιστολές που θα στείλει, ζητώντας επίλυση στα προβλήματα μας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More