Συνάντηση Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των 4 τραπεζών

Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και σε αυτή τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις τράπεζες, όπως η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και ο οδικός χάρτης για τα capital controls.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Alpha Bank ), Βασίλης Ψάλτης (Εθνική) και Χαρίκλεια Απαλαγάκη (ΕΕΤ).

Υπενθυμίζεται ότι οριστοκοποιήθηκε το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα αποτελέσει τον διάδοχο του ν. Κατσέλη, η εφαρμογή του οποίου εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών επιτεύχθηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι συναρμόδιοι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών.

Πληροφορίες: naftemporiki

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More