Συνήγορος Ρουπακιά: «Σκότωσε τον Φύσσα γιατί δεν προλάβαινε να ξεπαρκάρει»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά είπε ότι ο πελάτης του μαχαίρωσε και σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, γιατί «δεν τον έπαιρνε ο χρόνος να ξεπαρκάρει»…

Στην αγόρευσή του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουμπέκας ισχυρίστηκε πως ήταν η έλλειψη χρόνου για να ξεπαρκάρει, που οδήγησε τον Γιώργο Ρουπακιά στο να βγει από το αμάξι του, κρατώντας το μαχαίρι, με το οποίο σκότωσε τον Παύλο Φύσσα!

«Ο Ρουπακιάς είχε παρκάρει μεταξύ άλλων σταθμευμένων, όπως αποδεικνύεται στην αυτοψία. Ο χρόνος που θα χρειαζόταν για να ξεπαρκάρει χωρίς να πέσει πάνω στα σταθμευμένα δεν θα μπορούσε να δώσει ως λογική αυτή την επιλογή.

Ο χρόνος δεν τον έπαιρνε. Ο Ρουπακιάς δεν είχε άλλη επιλογή από το να εξέλθει γρήγορα από το αυτοκίνητό του και να αντιμετωπίσει την επίθεση. Κατ’ αυτό τον τρόπο πειστικά προβάλλεται από την υπεράσπιση ο αυτοτελής ισχυρισμός περί άμυνας.

Ο Ρουπακιάς ευρισκόμενος στο όχημά του, αντιλαμβανόμενος την επιθετική κίνηση του Φύσσα κυριεύτηκε από πανικό. Κάποιος σε μικρή απόσταση να κινείται εναντίον του, ενώ αυτός ήταν μόνος και περιορισμένος χωρίς να έχει επιλογή να ξεπαρκάρει και να φύγει. Με αυτά τα δεδομένα η αντίδραση να βγει από το αυτοκίνητο πριν προλάβει ο Φύσσας να προσεγγίσει τόσο, ήταν η ασφαλέστερη επιλογή».

Η έδρα έδειξε, πάντως, να μην πείθετε από τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, με την πρόεδρο να εκφράζει την απορία της:

Πρόεδρος: Κάνατε την κίνηση να μπείτε αντίθετα, το να πατήσετε να κλείσετε τα παράθυρά σας και να βάλετε ασφάλεια…;

Ρουπακιάς: Τι λέτε τώρα;

Πρόεδρος: Αυτός που ερχόταν είχε ρόπαλα; Κρατούσε μαχαίρι; Έκανε κάτι να φοβηθείτε;

Ρουπακιάς: Όχι, τίποτα δεν κράταγε, αλλά ήταν τέσσερα άτομα και όταν βλέπω έναν και άλλους τρεις να έρχεται κατά πάνω μου, εγώ δεν έχω ξαναανακατευτεί με τέτοια…

Η δήθεν επίθεση Φύσσα στον Ρουπακιά

Ο συνήγορος ισχυρίζεται, λοιπόν, ότι εκείνος που επιτέθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά ήταν ο Παύλος Φύσσας, μιλώντας, μάλιστα, για χτυπήματα που κατάφερε το θύμα στον δολοφόνο του. «Η συμπεριφορά του Ρουπακιά, από την ώρα που τον βλέπει και τον θυμάται ο Φύσσας αναγκαστικώς καλύπτεται από άμυνα. Κάνει προσπάθεια να αποκρούσει την επίθεση και δεν διαπνέεται από ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αν δεν μπορούμε να διαγνώσουμε βρασμό ψυχής, την ώρα που του επιτίθεται ένα θηρίο τελικά που μπορούμε να διαγνώσουμε τον βρασμό ψυχής; Από το σημείο αυτό και πέρα το επεισόδιο μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο υπό το πρίσμα της έντονης ψυχικής υπερδιέγερσης από την επικίνδυνη απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και την ζωή του.

Μόλις πρόλαβε να κάνει ένα βήμα ο Ρουπακιάς, όταν ο Φύσσας -κατά τις μαρτυρίες- άρχισε να τον χτυπάει. Δεν μπορούσε επ ουδενί να αντιμετωπίσει τον Φύσσα και ότι η κατάληξή του δεν θα ήταν καλή γιατί τον χτυπούσε ένας δυνατότερος άνδρας».

Ο συνήγορος επικαλείται μαρτυρίες για επίθεση του Παύλου Φύσσα στον Ρουπακιά, που δεν υπάρχουν, για αυτό άλλωστε και δεν τις ανέφερε με ονόματα. Ο ισχυρισμός περί αμυνόμενου Ρουπακιά έχει καταρρεύσει από την κατάθεση του ιατροδικαστή που κατέθεσε στο δικαστήριο και τόνισε πως «δεν βρέθηκαν εξωτερικές κακώσεις (αμυχές, μώλωπες κ.λπ.)» στον Ρουπακιά.

Αδύναμος, όμως, εμφανίζεται και ο ισχυρισμός, πως ο Γιώργος Ρουπακιάς, στοχεύοντας στον μηρό, βρήκε κατά λάθος την καρδιά του Παύλου Φύσσα εξαιτίας της κλίσης που είχε πάρει το σώμα του θύματος.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More