Συνταγή για λαχταριστό κέικ red velvet

Η πρόταση του σεφ Ιπποκράτη Τσακιρίδη για πεντανόσιμο κέικ red velvet.

ΥΛΙΚΑ

Συστατικά
Για το κέικ

Σπρέι μαγειρικής
1 γ.

(2 ραβδιά) βούτυρο, μαλακώνει
1 γ.

κρυσταλλική ζάχαρη
2

μεγάλα αυγά
1 κουτ.

καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 γ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 c.

Ολλανδική επεξεργασμένη σκόνη κακάο
1 κουτ.

μαγειρική σόδα
1 κουτ.

αλάτι kosher
1 γ.

βουτυρόγαλα
2 κουτ.

αποσταγμένο λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας.

κόκκινο χρωματισμό τροφίμων

Για το πάγωμα του τυριού κρέμας
2

(8 οζ) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακώνει
4 κουταλιές της σούπας.

βούτυρο, μαλακώθηκε
4 γ.

ζάχαρη άχνη
1 κουτ.

καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουτ.

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 °. Γραμμή δύο στρογγυλά τηγάνια 8 “με χαρτί περγαμηνής και λίπος με σπρέι μαγειρέματος Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ χεριών (ή στο μπολ μίας μίξερ βάσης), χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να φως και χνουδωτό. , χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, στη συνέχεια προσθέτουμε βανίλια.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, κακάο, σόδα και αλάτι. Προσθέστε τα μισά από τα ξηρά συστατικά σε υγρά συστατικά, χτυπώντας μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε το βουτυρόγαλα, το ξίδι και το κόκκινο χρωματισμό τροφίμων, χτυπώντας για να συνδυάσετε.

Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.

Διαχωρίστε το κτύπημα μεταξύ των προετοιμασμένων τηγανιών κέικ και ψήστε 25 έως 30 λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, κάντε το πάγωμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χεριών (ή στο μπολ μίας μίξερ βάσης), χτυπήστε τυρί κρέμα και βούτυρο μέχρι ομαλό. Προσθέστε σκόνη ζάχαρης και χτυπήστε μέχρι φως και χνουδωτά. Προσθέστε βανίλια και αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη σε σκόνη, 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, εάν είναι απαραίτητο, μέχρι ο πάγος να είναι παχύς και μια ωραία επεκτάσιμη σύσταση.

Συναρμολογήστε το κέικ: Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κορυφές επίπεδο κέικ, επιφυλάσσοντας τα αποκόμματα για διακόσμηση. Τοποθετήστε ένα στρώμα στην βάση του κέικ ή σερβίρετε πιατέλα, στη συνέχεια επάνω με ένα παχύ στρώμα πάγου και δεύτερο στρώμα κέικ. Πάστα παγετού και πλευρές του κέικ. Τσακίσετε τα επιλεγμένα κομμάτια κέικ και πιέστε πάνω στις πλευρές του κέικ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο