Σχολεία θα φυτέψουν 60 δέντρα στους κήπους της Νέας Παραλίας

Ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας” στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει σκοπεύει να φυτέψει 60 δέντρα στους κήπους της Νέας Παραλίας με σχολεία της Θεσσαλονίκης.


Μέσα από μια συμβολική χειρονομία προσφοράς αλλά και σύνδεσης με τον δημόσιο χώρο, σχολεία της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων, φυτεύουν και υιοθετούν ένα ή περισσότερα δέντρα στους κήπους της Νέας Παραλίας. Αφιερώνουν ένα δέντρο σε ένα σημείο της Νέας Παραλίας, τοποθετούν μία ταυτότητα και διατυπώνουν ένα μήνυμα προς τους συνανθρώπους τους. Φυτεύουν 60 νέα δέντρα σε ένα δημόσιο χώρο σηματοδοτώντας την ενεργό συμμετοχή και την πεποίθηση ότι η ευθύνη διαχείρισης των κοινών της πόλης επιμερίζεται σε όλους μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής – Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη».

Οι φυτεύσεις θα γίνουν τον Μάρτιο του 2019, όσα σχολεία ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν για τη συμμετοχή τους. Η συμμετοχή δεν έχει κόστος για τα σχολεία, οι 300 πρώτοι μαθητές θα πάρουν μία έκδοση του συλλόγου με τα φυτά της Νέας Παραλίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More