“Σύννεφα” διάλυσης επάνω από την Αδελφότητα της Λυδίας

Την περασμένη Τετάρτη, 20 Μαΐου, μνήμη της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, πανηγύρισε η ομώνυμη Αδελφότητα της Λυδίας, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την άρση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού, με περιορισμένο σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθμό προσκυνητών. Στον Εσπερινό προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου και στην Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγος.

Αμφότεροι, κατά την διάρκεια του κηρύγματος, αναφέρθηκαν εκτενώς και στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αδελφότητα.

Ο μεν αρχιμανδρίτης δήλωσε ότι όλα όσα γράφονται και ακούγονται είναι συκοφαντίες εναντίον τόσο του ιδίου, όσο και των αδελφών που βρίσκονται στην διοίκηση και ότι θα ακολουθήσει «την νόμιμη οδό» για να μην σκανδαλίζονται άλλο οι χριστιανοί.

Ο δε μητροπολίτης ανέφερε ότι «η Αδελφότητα είναι ενωμένη κάτω από τα οράματα και τις πνευματικές παρακαταθήκες του πνευματικού γέροντός των, του γέροντος Θεοφίλου και κάτω από το ομώφορο του ποιμενάρχου τους, του μητροπολίτου αυτής της μητροπόλεως (σ.σ. Σερρών)».

Μια μερίδα μελών της Αδελφότητας της Λυδίας, όπως είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ είχε δημιουργήσει προβλήματα στην γεωργοκτηνοτροφική μονάδα της Αδελφότητας «Το Χωράφι» και στις εκεί εγκαταστημένες αδελφές κόβοντάς τους την παροχή του ρεύματος.

Τον ίδιο καιρό το σωματείο Λυδία προέβαινε σε εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η υπό τον π. Νικάνορα ομάδα επιχείρησε να προσβάλει τις εκλογές δικαστικά ώστε να πάρει στα χέρια της την διαχείριση όλου του έργου, σύμφωνα με τις κατηγορίες της άλλης πλευράς. Έτσι βρέθηκε η μέχρι τότε πρόεδρος να εγκαλείται για παράνομη προσφυγή στις κάλπες. Με την υπ αριθμ 1091/2020 αποφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε η σχετική αίτηση κ οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά με αποτέλεσμα να εκλεγούν εκ νέου τα παλαιά μέλη της αδελφότητας.

Κατά την επιστροφή όμως των παλαιών μελών από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και ενώ κατευθύνονταν προς τις εγκαταστάσεις της αδελφότητας στην Ασπροβάλτα, σύμφωνα με την σχετική μήνυση που κατατέθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, η άτυπη υπεύθυνη της Αδελφότητας τηλεφώνησε στην πρόεδρο και της είπε: «η πόρτα είναι κλειδωμένη, δεν θα ανοίξει, φύγε κι εσύ και η συμμορία σου και αύριο θα σου στείλω τα πράγματά σου».

Η πρόεδρος και οι αδελφές που την συνόδευαν κατέθεσαν μήνυση και με την συνοδεία περιπολικού μπόρεσαν εν τέλει μετά από αρκετές ώρες ταλαιπωρίας να εισέλθουν από πίσω πόρτα στον χώρο της Αδελφότητας, όπου διαμένουν πλέον των 50 χρόνων. Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει την διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης για τις παραπάνω ποινικά ελεγκτέες συμπεριφορές.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More