Τάσιος για Σέρβους: Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν

Με αφορμή την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα τους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μίλησε στην ΕΡΤ3 για το πλήγμα που επιφέρει η εξέλιξη αυτή στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

“Με το άνοιξε – κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν. Αυτά βλέπουν και όσοι ξενοδόχοι δεν άνοιξαν και φοβούνται να πάρουν την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους”, τόνισε.

Οι Σέρβοι τουρίστες είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα εθνικότητα που προτιμά την περιοχή (τα τελευταία χρόνια και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα), με περίπου 1 εκατομμύριο αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019. “Με αυτά που γίνονται στα σύνορα, η ψυχολογία των ξένων επισκεπτών μας επηρεάζεται, αφού, ναι μεν επιλέγουν την Ελλάδα δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης, λαχανιάζουν δε, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους”, σχολίασε.

Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε θετικά τα εμπροσθοβαρή μέτρα του τρίτου πακέτου στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, “για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το καλοκαίρι όσοι το αποφασίσαμε”. Σημείωσε όμως ότι τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία θα χρειαστούν πρόσθετη στήριξη γιατί ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More