Τέλειο κέικ πορτοκαλιού χωρίς γάλα, αυγά και βούτυρο

Ελαφρύ, απλό και πεντανόστιμο κέικ..τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά

375 ml χυμό πορτοκαλιού

240 γραμμάρια ζάχαρη

360 γρ. αλεύρι 00

75 γρ σπορέλαιο

ξύσμα λεμονιού

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το λάδι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο στο πορτοκάλι με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 ° C για 50 λεπτά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More