Τέλη Μαρτίου αναμένεται ανασχηματισμός – Ποιες θα είναι οι αλλαγές

“Πυρετός” επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, αρχίζουν πια να νιώθουν την πίεση του χρόνου. Πέρασαν ήδη επτά μήνες από τις νικηφόρες εκλογές του περασμένου Ιουλίου και άπαντες συνειδητοποιούν και μαζί αποδέχονται ότι η περίοδος χάριτος έληξε.

Οι κυβερνώντες αναγνωρίζουν πλέον ότι αναμετρούνται ευθέως με τα προβλήματα του τόπου και έχουν προφανώς ανάγκη από καθαρά και ευκρινή αποτελέσματα.

Στη βάση των παραπάνω επιταχύνεται η αξιολόγηση υπουργείων, υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων, των πάντων. Όπως μεταδίδεται από τα… ενδότερα του Μαξίμου, ο πρώτος ανασχηματισμός προετοιμάζεται συστηματικά και οργανωμένα και θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του προσεχούς Μαρτίου.

Ο πυρήνας της κυβέρνησης κατά τα φαινόμενα δεν απειλείται, ωστόσο όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη,θα υπάρξουν αλλαγές και μετακινήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του θεωρούν αμετακίνητο το δίδυμο Σταϊκούρα – Σκυλακάκη. Η επίδοση του οικονομικού επιτελείου θεωρείται ξεχωριστή. Η ταχεία υποχώρηση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δανεισμού σε επίπεδα μικρότερα του 1% επιβραβεύει, αν μη τι άλλο, τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Παρά ταύτα, προβληματίζουν οι επιδόσεις των δύο υφυπουργών του οικονομικού επιτελείου που εποπτεύουν τις τράπεζες και τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. Οπότε ενδεχόμενες αλλαγές στις προαναφερόμενες ζώνες δεν θα αποτελέσουν έκπληξη.

Από εκεί και πέρα, μεγάλη συζήτηση φαίνεται πως γίνεται ενδοκυβερνητικά για τα αλληλοσυμπληρούμενα στην παρούσα φάση υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, όπου έχει καταγραφεί έλλειμμα συνεννόησης και συναντίληψης. Η μεταναστευτική πολιτική επίσης εξελίσσεται σε αγκάθι για την κυβέρνηση, όπως και προβληματίζει εντόνως η μεγάλη εξάρτηση των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών παραγόντων από τις τοπικές κοινωνίες. Το όλο θέμα αντιμετωπίζεται φοβικά και δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες. Ο κ. Μητσοτάκης υπολογίζει πλέον στην ευρωπαϊκή εμπλοκή και βοήθεια, καθώς και στις προδιαγραφόμενες γερμανοτουρκικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, τις μόνες ίσως ικανές να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές.

Ο Πρωθυπουργός πάντως ελπίζει ότι προϊόντος του χρόνου και υπό την επίδραση πλήθους διεθνών παραγόντων και συνθηκών, διπλωματικών και άλλων, θα επέλθει κάποιου τύπου ισορροπία στο ανατολικό μέτωπο της χώρας. Και έτσι θα ελευθερωθεί προκειμένου να συνεχίσει το έργο του και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More