Τατσόπουλος : Ιατρικό ανακοινωθέν μετά το πεντάωρο χειρουργείο

Πέντε ώρες διήρκεσε το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής διαγνώστηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Αμέσως, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως.

Η επέμβαση του Πέτρου Τατσόπουλου, η οποία διήρκεσε 5 ώρες περίπου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Λίγο μετά, ακολούθησε και το επίσημο ανακοινωθέν του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά, αναφέρει:
|
«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Λιποθύμησε στον αέρα εκπομπής

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τατσόπουλος, ενώ βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, ένιωσε οξύ πόνο στο στήθος, έντονη αδιαθεσία και είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Η εκπομπή διακόπηκε για μερικά λεπτά και ο πρώην βουλευτής διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκεί διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα, διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα, ο Τάκης Χατζής ανέφερε: «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More