Ταχιάος: Αποσυμφόρηση γύρω από τον σταθμό “Αγίας Σοφίας” σε ένα χρόνο

Η σημερινή μέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη για το Μετρό Θεσσαλονίκης, διότι γιόρταζε η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα. Εκεί μίλησε ο πρόεδρος της Αττικό Μέτρο, Νίκος Ταχιάος για τις εξελίξεις γύρω από τον σταθμό της «Αγίας Σοφίας και όχι μόνο.

Του Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μέτρο, μίλησε για την τοποθέτηση του κρηναίου στον σταθμό της «Αγίας Σοφίας», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως απώλεια των αρχαιοτήτων. «Οι ράγες έχουν μπει μέχρι και το Συντριβάνι, ωστόσο στο υπόλοιπο κομμάτι δεν έχουν τοποθετηθεί ράγες. Οι ράγες είναι στον «αέρα»ουσιαστικά. Έρχονται ως κατασκευές αλλά πρέπει να γίνει η τοποθέτηση τους. Το μεγάλο θέμα είναι η σκυροδέτηση των γραμμών μέχρι το αμαξοστάσιο. Συνολικά το έργο κατά την Αττικό Μετρό θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2022-2023 που θα έχουν ετοιμαστεί τα μηχανολογικά του».

Ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι το έργο μπορεί να παραδοθεί μόνο ολοκληρωμένο και με την στάση «Βενιζέλου» έτοιμη. «Ο σταθμός για ν’ αρχίσει να αποσυμφορείται θέλει ένα χρόνο για να απελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι -λαμαρίνες, ενώ από τον Μάρτιο θα περιοριστούν αρκετά και οι περιφράξεις από την Εγνατία Οδό».

Επιπλέον, στο μείον δυο του σταθμού θα είναι το επίπεδο των ακυρωτικών εισιτηρίων, ενώ στο μείον ένα θα δεσμευτεί λόγω έργων το μεγαλύτερο μέρος του χώρου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More