Ταχιάος για μετρό: Δεν υπάρχει ασφάλεια αν παραμείνουν οι αρχαιότητες

Ότι δεν θα τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας αν παραμείνουν κατά χώρα (in situ) οι αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου δήλωσε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

της Χριστίνας Μισιρλή 

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, οι προδιαγραφές ασφαλείας αφορούν τον αερισμό της σήραγγας, τα θέματα πυρασφάλειας αλλά και τις εξόδου κινδύνου, καθώς θα υπάρξουν μεγάλοι κίνδυνοι για το κοινό.

“Δεν υπάρχει ένα έργο που μπορεί να κατασκευαστεί αποσπασματικά. Έχουμε ένα μετρό που είναι απολύτως αυτοματοποιημένο” είπε ο κ. Ταχιάος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό παραδέχτηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμβάλλει ώστε να ξεκολλήσει το έργο από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

Αναφερόμενος στα αρχαία της Βενιζέλου είπε “το ότι αποκαλύφθηκαν αυτά τα ευρήματα είναι μια ευτυχία για την πόλη και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν”, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει η απόσπαση και η επανατοποθέτηση.

“Δεν γίνεται να κατασκευαστεί Μετρό χωρίς Βενιζέλου. 40 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η λύση in situ που θα φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ με ηλεκτρομηχανικές παραμετροποιήσεις” υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος.

“Η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί με τα έργα του Μετρό. Ο διάλογος θέλει ανοιχτά ματιά και ανοιχτά αυτιά από όλους. Το προφανές είναι ορατό και δια γυμνού οφθαλμού” κατέληξε ο κ. Ταχιάος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More