Ταχιάος για μετρό: «Να δοθεί επιτέλους στους Θεσσαλονικείς» – Τι είπε για μετρόπληκτους

«Νομίζω ότι είναι καιρός να παραδώσουμε επιτέλους αυτό το έργο στους Θεσσαλονικείς που είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Να εξυπηρετήσουμε την πόλη και σε αυτό ταυτιζόμαστε απολύτως και με τον δήμο Θεσσαλονίκης και με όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο έργο» τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

του Μιχάηλ Παπαβασιλείου 

Πολλαπλές αναφορές, έγιναν για την παράδοση του έργου, που θα γίνει τον Απρίλη του 2023 και μετά προχωρήσουν και οι προεκτάσεις, όπως είναι το αεροδρόμιο Μακεδονία.

«Ο στόχος θα επιτευχθεί, διότι πολλοί μας ρωτάνε και μας το έχει υποσχεθεί και ο ανάδοχος, ο οποίος αντιλαμβάνεται κι αυτός με τη σειρά του ότι το έργο πρέπει να παραδοθεί επιτέλους και να φεύγει από τότε έργο. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε κάτι που το παραλάβαμε ημιτελές».

 

Εργασίες για σταθμούς Βενιζέλου – Αγίας Σοφίας

«Ήδη ξεκινούν οι σιδηροτροχιές από την Αγίας Σοφίας προς τον σταθμό, ενώ η άμμος στο σταθμό Βενιζέλου θα έχει απομακρυνθεί τέλος του μήνα. Ουσιαστικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη 2, ώστε πρακτικά να δοθεί η εντολή κατασκευής του σταθμού στον ανάδοχο για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες και να α υπογραφούν οι απαραίτητες συμβάσεις».

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι η λύση που επιλέξαμε για το σταθμό της Βενιζέλου, είναι μια λύση που δεν έχει πειραματισμούς. Είναι μια λύση που θα φέρει σύντομη αντιμετώπιση του έργου και κυρίως οικονομικά αντιμετωπίσιμη».

«Ο ανάδοχος έχει προκηρύξει ήδη διαγωνισμό για την ανάδειξη, απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Ουσιαστικά τον πρώτο λόγο των έχουν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες και μετά όλοι εμείς. Επιπλέον, το κάθε βήμα θα περνάει και από το ΚΑΣ».

 

Για τους μετρόπληκτους

Τέλος, μεγάλο θέμα γίνεται και για τους μετρόπληκτους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εδώ και αρκετά χρόνια λόγω των εργασιών του μετρό. «Ο δικός μας στόχος είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα την Αγίας Σοφίας, που είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος με τα όσα έχουμε συζητήσει με τους καταστηματάρχες. Επίσης, υπάρχει συνεργασία και με τον δήμο σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή η πλατεία μπροστά στη συμβολή της Εγνατίας με Αγίας Σοφίας θα δοθεί σε χρήση. Θα επιτρέπεται η διέλευση των πεζών. Επί προσθέτως, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην κλείσει η Βενιζέλου για τους πεζούς σε καμία φάση εξέλιξης του έργου» αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Κλείνοντας ο κ. Ταχιάος είπε ότι στόχος είναι να μειωθούν τα εργοτάξια σε συνεργασία με τον ανάδοχο για να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν όλοι οι χώροι που έχουν καταληφθεί από την Αττικό Μέτρο σε όλη τη πόλη.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More