Τα δύο βασικά λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγετε το καλοκαίρι

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν στο να μένει το μακιγιάζ σταθερό για πολλές ώρες – δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που στο τέλος της ημέρας αντικρίζουμε αντί για ένα flawless makeup look, ένα cakey look (που μας απογοητεύει).

Πολλές φορές αναρωτιέστε ποια είναι τα λάθη που κάνετε όταν κάνει ζέστη και το αποτέλεσμα δεν έχει την διάρκεια που επιθυμείτε.

#1. Υπερβολική πούδρα

Ίσως οι λάμψεις να αποτελούν μεγάλη τάση το καλοκαίρι, αλλά υπάρχετε κι εσείς που προτιμάτε τη ματ όψη στο πρόσωπο, χωρίς ίχνος γυαλάδας. Τις περισσότερες φορές στην προσπάθειά σας να το πετύχετε, εφαρμόζετε υπερβολική ποσότητα πούδρας με αποτέλεσμα να καταλήγετε σε ένα cakey αποτέλεσμα. Επιλέξτε πούδρα σε ελεύθερη μορφή ώστε το αποτέλεσμα να κρατήσει και να είναι ομοιόμορφο.

#2. Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι αναγκαίο όλους τους μήνες τον χρόνου (και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς) καθώς οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από τα σύννεφα. Πολλές γυναίκες όμως ακόμη θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο και έτσι ξεχνούν να το εφαρμόσουν στο πρόσωπό τους πριν φύγουν από το σπίτι τους.Όμως, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το foundation σας με μια BB Cream με SPF, η οποία καλύπτει τυχόν σημάδια και ατέλειες και ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Πληροφορίες: jenny.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More