Τα λευκά σημάδια στα νύχια δείχνουν έλλειψη ασβεστίου;

Αν αυτή τη στιγμή κάνεις εικόνα τη μαμά σου, να σου φωνάζει πως έχεις έλλειψη ασβεστίου, σίγουρα θα έχεις αναγκαστεί να πιεις πολλά ποτήρια γάλα για να εξαφανίσεις αυτά τα λευκά σημάδια στα νύχια σου. Κι όμως, άλλος ένας αστικός μύθος καταρρίπτεται. 

Πάμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Τα λευκά σημάδια στα νύχια σου ή αλλιώς, πιο επιστημονικά, η «λευκονυχία» δεν δημιουργούνται από την έλλειψη ασβεστίου, όπως πίστευες εσφαλμένα τόσα χρόνια. Στην πραγματικά η εμφάνιση αυτών των λευκών γραμμών μπορεί να οφείλεται στην κακή περιποίησή τους, σε κάποιο τραυματισμό του νυχιού ή των χεριών γενικότερα που μπορεί να μην τον έχεις καταλάβει, στη χρήση σκληρών προϊόντων στο μανικιούρ σου, στο γεγονός οτι δεν χρησιμοποιείς σωστά τα εργαλεία νυχιών, στο οτι τα τρως ή οτι δεν αφαίρεσες σωστά το ημιμόνιμο/gel μανικιούρ σου.

Συνήθως, οι λευκές κηλίδες εμφανίζονται στη βάση του νυχιού και με το πέρασμα του χρόνου κατεβαίνουν προς τα κάτω. Βέβαια, αν βλέπεις να σχηματίζονται συνέχεια λευκές γραμμές σε όλη την επιφάνεια του νυχιού/ νυχιών σου, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το δερματολόγο σου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει