ΤΕΛΕΤΑΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Μία «Black Humor» συζήτηση μαζί του

Η είδηση ότι κάποιος έφυγε από τη ζωή πάντα είναι ένα λυπητερό νέο για την ανθρωπότητα. Όμως, για τα γραφεία τελετών το νόμισμα γέρνει από την άλλη μεριά. Ωστόσο, ο συνδυασμός social media σ’ ένα γραφείο τελετών είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, όπως θα δούμε παρακάτω.

Συνέντευξη: Μιχαήλ Παπαβασιλείου 

Το ελληνικό κοινό έχει αποδείξει ότι όσο θα επηρεαστεί από μία απώλεια ενός ανθρώπου, άλλο τόσο θα εκστασιαστεί με το «black humor» στα social media.

Αρχικός και συνήθης ύποπτος «ΤΕΛΕΤΑΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ».

Ο άνθρωπος που όταν εμείς κοιμόμαστε περνάει άπλετο χρόνο με τους «πελάτες» του και όταν είμαστε ξύπνιοι «γλεντάει» ταυτόχρονα όλους τους ΖΝ μέσα από το Facebook, το Twitter και όπως μας αποκάλυψε για πρώτη φορά και στο Instagram! (Το Tumblr το άφησε, διότι του έκαναν παρθενορραφή τονίζει).

 

Στα σημαντικά, ο Αλκίνοος Μπούκουρας είναι «made in the 80s, πολύ εργένης, με σπουδές επάνω στον τομέα της Υγείας αλλά και της Νύχτας σαφώς. Μεγάλο σχολείο η Νύχτα… Το Γραφείο Τελετών προέκυψε επειδή εκτιμώ και σέβομαι την Σιωπή».

Αρκετοί fans δεν έχουν κατανοήσει εάν τελικά είναι in real γραφείο τελετών ή απλώς «ζει» μόνο στα social media. Ιδού η απάντηση του «Εξυπηρετούμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Εν μέρει είναι καλό που “μπερδεύεται” ο κόσμος μιας και αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε επιτυχώς διαχωρίσει την διαδικτυακή μας υπόσταση από την πραγματική, την απτή».

Το «ΤΕΛΕΤΑΙ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ» βρίσκεται στη Δραπετσώνα, αλλά θα μετακομίσει για περισσότερες «down town bussines» λέει ο Αλκίνοος, ενώ ως γραφείο προσφέρει Προηγμένες και Πρωτοποριακές Υπηρεσίες, πάντα με σεβασμό. «Στη Δραπετσώνα μας αγαπάνε όλοι, παράπονο δεν έχω. Ακόμα και τώρα που εντός πολλών εισαγωγικών φύγαμε».

Πώς ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε ένα brand name στο χώρο του διαδικτύου;

Πάντως όχι για την εμπορικοποίηση της Ιδέας. Γι’αυτό και το brand name έπεται αυτής, η οποία απλώς “έπρεπε” να εκφρασθεί. Η ιδέα λοιπόν ήταν να βγει προς τα έξω… η Ιδέα.

Χιλιάδες social media lovers “πέφτουν ξεροί” από τα post σε Facebook & Twitter από τις αναρτήσεις σας. ‘Έχετε εντοπίσει τον λόγο της επιτυχίας; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός;

Αρχικά να σας πω ότι είσθε στην ευχάριστη θέση της Αποκλειστικής Είδησης ότι σύντομα θα είμαστε και στο Instagram. Η “επιτυχία” που αναφέρετε, δεν είναι τόσο ευρεία μα είναι αρκούντως βαθιά. Αυτό είναι αποτέλεσμα ετών μιας και η εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο δύσκολο θέμα που φοβίζει. Φοβίζει πολύ και φοβίζει την συντριπτική πλειονότητα. Εμείς απλά τους είπαμε με τρόπο να μην φοβούνται. Άρα, χρόνος και τρόπος είναι η απάντηση για να μας εμπιστεύονται “με κλειστά μάτια”.

Το Ελληνικό Twitter δεν έχει «αγαπηθεί» όσο θα έπρεπε από το κοινό σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου, αλλά με το «black humor» να εμφανίζεται μέσω του συγκεκριμένου γραφείου τελετών τα πράγματα άλλαξαν μερικώς… τι να κάνουμε; ο θάνατος πουλάει και γελάει. «Στα ελληνικά social γενικότερα λείπει το Black Humor. Είναι δύσκολο. Καμιά φορά αισθάνομαι ότι επιχειρώ να κόψω από τον Έλληνα το σατζίκι. Ο λογαριασμός στο twitter δημιουργήθηκε κατά λάθος το 2014 ενώ τα πρώτα τουϊ έγιναν το 2015» προσθέτει ο Mr Black Humor.

Ζητήθηκε από τον Αλκίνοο Μπούκουρα να μας ξεχωρίσει τα 3 αγαπημένα του post (θεώρησα ότι δεν θα το απαντήσει ποτέ, αλλά με «πέθανε» με τις απαντήσεις του).

1. Παγωτό Κόλυβα 2013. Όντως το φτιάξαμε. Η πρώτη ιδέα-προϊόν που διεύρυνε ως boosθ το όνομά μας στον χώρο των Social Media του τότε καιρού. Μάλισθα ένα ζαχαροπλασθείον έσπευσε τότε να πραγματώσει την ιδέα χωρίς την άδειά μας με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα αν περάσετε και φωνάξετε ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ να χαζέψετε ασθείες αντιδράσεις.

2. Φερετροπετσέτα 2016 (’17, ’18, ’19 and counting). Πανελλαδικής εμβέλειας ποσθ, με ένα προϊόν εμπνευσμένο αλλά και “δύσκολο” μιας και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

3. Black Friday 2017 (’18, ’19 and counting). Παγκόσμιας εμβέλειας ποσθ με απήχηση ακόμα και εκτός συνόρων. Μπλόκαραν mail, τηλέφωνα, μηνύματα. Δεν είχε ξαναγίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Σαφώς πάλι έσπευσαν συνάδελφοι να “δανεισθούν” την ιδέα αλλά ο κόσμος γνωρίζει καλά.

Προτιμάς Facebook ή Twitter; Που βγαίνει ο πιο dark εαυτός σου;

Ο πιο dark εαυτός μου έβγαινε στο Tumblr πριν του κάνουν παρθενορραφή. Πλέον εκφράζομαι ανετότερα από το προσωπικό μου προφίλ στο Facebook.

Ταυτόχρονα σχολιάστηκαν και τα quotes & retweets που γίνονται για την πολιτική σκηνή της χώρας μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter. «Οι αναφορές μας στην πολιτική σκηνή είναι απειροελάχισθες και αδαμάντινα αυθόρμητες, παρόλαυθά έχει κάνει μιαν αίσθησην στο ελληνικό timeline διότι το ελληνικό timeline αρέσκεται στην πολιτική σκηνή».

Αν και βαρύς ο ρόλος της εδραίωσης στην Ελλάδα γι’ αυτό το είδος χιούμορ, τον αποδέχεται «μα τι να κάνω» διότι δεν είχε «πάρει το μάτι του» κάτι ανάλογο.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ο «Μπαμπούλας» που ασχολείται με τα social media. Έχετε γνωριστεί;

Τηλεφωνικώς. Είναι εξαίρετος άνθρωπος ο Φάνης και με πολύ χιούμορ. Η δράση της ομάδας του στα social media έχει ανοδική πορεία μα επειδή είναι λεπτές οι ισορροπίες ειδικά όταν οι άνθρωποι που εκφράζονται από ένα μέσον είναι περισσότεροι από ένας, καλόν είναι να υπερισχύει ο σεβασμός κυρίως για να μην εκτεθεί ο προαναφερθείς ένας, το brand name στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Στα «θετικά», μέσα από την καθημερινότητα της δουλειάς του ( της social), λαμβάνει και μηνύματα θανάτου λόγω μερικών αναρτήσεών του «Τι άλλο… Ραντεβού θανάτου από θυμωμένο χρήσθη του ίντερνετ. Αφορούσε την ανάρτηση μιας θρησκευτικής εικόνας που η Παναγία κρατάει ένα αυτοκίνητο».

«Εν θανάτει», τονίζει ότι το 2020 θα δημιουργήσουν πρώτοι και πάλι μεγάλα πράγματα, ταράζοντας τα νερά, ενώ μιλάει για το «παιδί» του σε μία τελευταία ερώτηση πριν μπει η ταφόπλακα στην συζήτησή μας:

Τέλος, τι φάση με το «Radio Mpoukouras»; Μοιράζεις θάνατο μέσω των ερτζιανών;

Το Radio Mpoukouras είναι, από το 2012, η μουσική που ακούω, απλώς την ακούω με παρέα. Με πολύ καλή παρέα! Κάθε Κυριακή στις 22:00 στο RadioMpoukouras.gr.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More