Τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον για την 5η Freskon

Σημαντικοί εμπορικοί επισκέπτες, με ισχυρή παρουσία στις διεθνείς αγορές, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την 5η Freskon που θα πραγματοποιηθεί  από τις 11-13 Απριλίου 2019 και θα μετατρέψει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης σε επίκεντρο της αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

“Το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, γίνεται σιγά σιγά πλατεία Αριστοτέλους”, δήλωσε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

O κ. Ποζρικίδης ανέφερε πως η σημασία της έκθεσης Freskon είναι πολύ σημαντική καθώς οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και ισχυρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Συνολικά 215 εκθέτες (έναντι 191 στην προηγούμενη διοργάνωση) θα βρεθούν στη Freskon, οι οποίοι προέρχονται από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αργεντινή, την Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες.

Εκτός των εκθετών, στην έκθεση θα φιλοξενηθούν 205 ισχυροί εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 35 χώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με Έλληνες παραγωγούς.

“Αξίζει το ελληνικό φρούτο και λαχανικό να βρίσκεται στις αγορές του κόσμου”, τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, ενώ πρόσθεσε πως στη φετινή έκθεση ξεχωρίζει το Διεθνές Συνέδριο Ροδάκινου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο FreshCon Market, στόχος του οποίου είναι να φέρει τους εκθέτες σε άμεση επαφή με εμπόρους, οι οποίοι μπορούν να δουν κατευθείαν ποιοι παραγωγοί έχουν την ποιότητα και τις ποσότητες για να ικανοποιήσουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Για το ισοζύγιο των εισαγωγών-εξαγωγών μίλησε ο Τάκης Ορφανός, εκδότης του περιοδικού “Φρουτονέα”, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η Freskon προσελκύει ολοένα και περισσότερους εμπόρους από την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Σαουδική Αραβία ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση, “όντας η πλησιέστερη χώρα-παραγωγός για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής”.

“Μπορεί η παραγωγή φρούτων στη Βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής και των καιρικών συνθηκών, ωστόσο το φρέσκο φρούτο στην Ελλάδα δε θα σταματήσει να υπάρχει”, επισήμανε.

Επιπρόσθετα, καινοτόμες ιδέες για τον πρωτογενή τομέα θα παρουσιάσουν 13 start up επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση, όπως ανέφερε η Τόνια Νικολαΐδου, υπεύθυνη οργάνωσης της Freskon.

“Το Digital Greece συμμετέχει πρώτη φορά στη Freskon με πρωτοποριακά συστήματα, όπως για παράδειγμα τη “Γεωργία ακριβείας” που έχει να κάνει με τις καλλιέργειες”, είπε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More