Τι απαντά η ΕΣΗΕΑ μετά την επιστολή της Κέλλυς Κοντογεώργη

Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την «αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής», σε ανακοίνωση που εξέδωσε μία ημέρα μετά την επιστολή της Κέλλυς Κοντογεώργη προς την Ένωση.

Στην επιστολή της, η δημοσιογράφος ζητούσε την προστασία της, την άμεση λήψη μέτρων και την καταδίκη «των άθλιων τακτικών άσκησης του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας». Ακόμη, η κ. Κοντογεώργη, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα για την προσωπική της ζωή, έκανε λόγο για «κακόγουστα σκηνοθετημένη παράσταση με κοινότυπο σενάριο], όπως και για μια «ροζ ιστορία τραβηγμένη από τα μαλλιά».

ΕΣΗΕΑ: Καταδίκη της αισχρής εκμετάλλευσης της ιδιωτικής ζωής

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η “κλειδαρότρυπα” στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων δεν αποτελεί είδηση», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται αναφορά στην Κέλλυ Κοντογεώργη, αλλά προφανώς εκδόθηκε με αφορμή την επιστολή της δημοσιογράφου.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, αλλά με αφορμή τα πρόσφατα δημοσίευματα «το Δ.Σ. της Ένωσης καταδικάζει απερίφραστα την αισχρή εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής και την κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας με την δημοσιοποίηση πληροφοριών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα».

«Τα ΜΜΕ, που υιοθετούν την κακώς εννοούμενη ενημέρωση, απαξιώνουν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα αλλά και ως κοινωνικό λειτούργημα. Ταυτόχρονα, προσβάλουν κατάφωρα το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Κώδικα Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπου στο άρθρο 2 εδαφ. β’ αναφέρει επί λέξει: “Ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη”», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More