Τι ζήτησαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τον Χ. Σταϊκούρα

Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/9/2019, συνάντηση της Διοίκησης του Συλλόγου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη μας, για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τον Υπουργό Οικονομικών συνόδευαν, ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κ. Γεώργιος Ζαββός, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Eιδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Η διοίκηση του Ε.Σ.Θ. έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ανάπτυξη το εμπόριο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρεθούν άμεσα εργαλεία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα, ένα αίτημα χιλιάδων επιχειρηματιών, όπως επίσης και στο μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, δήλωσαν ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να δοθεί πνοή και προοπτική στην ελληνική επιχειρηματικότητα, μέσα από ένα σύγχρονο οικονομικό παραγωγικό και κοινωνικό σχέδιο.

Τέλος, ζητήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών να τελέσει τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου που διατηρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στη Δ.Ε.Θ..

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα παραστεί σύσσωμο το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών στην τελετή εγκαινίων του εκθεσιακού χώρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 15 (stand 33), την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:30.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More