Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα προέρχεται από την Ανατολή και είναι απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική χάρη στην ιδιαίτερη και ελαφρώς πικάντικη γεύση του, αλλά και ως γιατροσόφι για ποικίλες ενοχλήσεις, όπως οι πόνοι στο σώμα και η ναυτία.

Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό. Επίσης περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Τι θα σας συμβεί όμως εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ; 

Βοηθάει την πέψη

Όσοι υποφέρουν από χρόνια δυσπεψία, μπορούν να δοκιμάσουν να πάρουν λίγο τζίντζερ πριν από το γεύμα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση αερίων και άρα το φούσκωμα.

Μειώνει τις βραδινές λιγούρες. 

Εάν κάθε βράδυ θέλετε να φάτε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε λίγο τζίντζερ, πριν αποφασίσετε να ανοίξετε το σακουλάκι με τα πατατάκια, και οι βραδινές λιγούρες θα μειωθούν.

Μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους περιόδου.

Σε ορισμένες έρευνες διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που έπαιρναν 1500 μιλιγκραμ τζίντζερ σε σκόνη τις 3 πρώτες μέρες της περιόδου, είχαν σημαντικά λιγότερο πόνο σε σύγκριση με πριν.

Μειώνει τη διάρροια και την δυσκοιλιότητα.

Εξαλείφει τα επιβλαβή βακτήρια και μικροοργανισμούς όπως η E. Coli, η οποία προκαλεί διάρροια στα παιδιά και γαστρεντερίτιδα. Ταυτόχρονα αυξάνει την εντερική περίσταλση, η οποία προωθεί τις εντερικές κινήσεις σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.

Τι περιμένετε λοιπόν; Απολαύστε και εσείς το τζίντζερ είτε στο φαγητό, είτε σαν ρόφημα με λίγο μέλι.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More