Τι σημαίνει ο πρώτος ανασχηματισμός του Μητσοτάκη

Με μια ξαφνική κίνηση δείγμα του ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από τις μέχρι στιγμής επιδόσεις των υπουργών του αλλάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δεδομένα στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφασή του να ιδρύσει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου τοποθετείται υπουργός ο Νότης Μηταράκης.

Ταυτόχρονα τοποθετεί ως αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο, που ήταν μέχρι στιγμής αναπληρωτής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η θέση του κ. Μηταράκη, ο οποίος εκλέγεται στη Χίο και άρα γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και ήταν μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, παραμένει κενή και τις αρμοδιότητές του αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Από το μεταναστευτικό-προσφυγικό αποδεσμεύεται και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που είχε σχετική εμπλοκή το τελευταίο διάστημα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση. Στην αρχή η αρμοδιότητα ήταn στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στη συνέχεια πήγε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τώρα πραγματοποιείται νέα αλλαγή στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης η ξαφνική αυτή αλλαγή δείχνει και τον τρόπο που θα λειτουργεί ο πρωθυπουργός όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά στις επιδόσεις της κυβέρνησης. Με άμεσες και αιφνιδιαστικές κινήσεις…

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More