Τον Ιούλιο θα ανοίξει τις πόρτες του το ανακαινισμένο και νέων προδιαγραφών Electra Palace

Σε ένα μήνα περίπου θα λειτουργήσει και πάλι το εμβληματικό ξενοδοχείο Electra Palace που βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, καθώς από τον χειμώνα βρίσκεται σε περίοδο ανακαίνισης.

της Χριστίνας Μισιρλή 

To Electra Palace ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου αλλά οι εργασίες λόγω του κορωνοϊού πήγαν αρκετά πίσω. Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Γιάννης Ανθουλίδης εξήγησε στο ThessToday.gr ότι οι καθυστερήσεις ήταν πολλές και κυρίως λόγω της προμήθειας των υλικών, καθώς οι συνεργάτες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

“Ρίξαμε τους ρυθμούς γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε σε διαθεσιμότητα πολλά συνεργεία. Μειώσαμε τα συνεργεία και κάναμε ένα πλάνο ώστε να μη δουλεύουν πολλά στον ίδιο όροφο για να μη δημιουργείται συγχρωτισμός”, δήλωσε.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν όλο τον Ιούνιο και όπως είχε γράψει το ThessToday.gr η ανακαίνιση θα είναι ριζική ύψους 6 εκατ. ευρώ. Το Electra Palace θα είναι ξανά διαθέσιμο από τον Ιούλιο και θα είναι πιο νέο, σύγχρονο και λειτουργικό, ενώ κύριος στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών που θα κάνει τη διαμονή τους πιο ελκυστική.

“Μέσα στην ατυχία ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Έχουμε μετατρέψει πολλούς από τους λειτουργικούς μας χώρους με τα νέα δεδομένα και τις καινούριες συνθήκες. Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανθουλίδης.

Συμπληρώνοντας επισήμανε: “Όπως όλα τα ξενοδοχεία θα προσαρμοστούμε και εμείς στις νέες συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Σαν όμιλος έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις και τα μέτρα”.

Αναφερόμενος στην τουριστική ζήτηση ο γενικός διευθυντής υπογράμμισε ότι αν υπήρχε η δυνατότητα να ανοίξει σήμερα το ξενοδοχείο θα άνοιγε όσο περιορισμένη ζήτηση και αν είχε η Θεσσαλονίκη. “Πιστεύω ότι λόγω της τοποθεσίας, του ονόματος, του καλού σέρβις και ενός ανακαινισμένου και φρέσκου προϊόντος θα μας φέρει πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό”, είπε.

Όσον αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι ο κ. Ανθουλίδης ανέφερε ότι “το ξενοδοχείο πρέπει να ανοίξει σωστά και να μην είναι ελλιπές κατασκευαστικά. Δεν θέλαμε να ανοίξουμε το μισό και στο υπόλοιπο να συνεχιζόταν η ανακαίνιση γι’αυτό και δεν την κάναμε τμηματικά. Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο και θα ανοίξει σωστά. Ελπίζουμε να έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε και η ζήτηση”.

Τέλος, οι τουρίστες που κάνουν περισσότερες κρατήσεις στο ξενοδοχείο προέρχονται από το Ισραήλ, την Αυστραλία και την Αμερική. “Οι Ισραηλινοί, οι Αυστραλοί και οι Αμερικανοί είναι οι βασικοί μας πελάτες. Με τα νέα δεδομένα περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι τουρίστες”, είπε καταλήγοντας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More