Τουρισμός: Τουλάχιστον 23.000 οχήματα πέρασαν σε μια μέρα από τον Προμαχώνα

Με πλήρη στελέχωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου δουλεύει το προσωπικό του συνοριακού σταθμού στον Προμαχώνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μεγάλη ροή τουριστών που καταφθάνει στη χώρα μας από τη μοναδική χερσαία πύλη εισόδου που επιτρέπεται η διέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, από το τελωνείο του Προμαχώνα εκτιμάται ότι πέρασαν περισσότερα από 21.000 οχήματα με προέλευση χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τουλάχιστον 2.000 από τρίτες χώρες. Από αυτούς που εισήλθαν στην Ελλάδα, η πλειοψηφία είναι Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τσέχοι.

Ωστόσο, παρά τον όγκο ταξιδιωτών, η τουριστική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει χαμηλή. Στη Χαλκιδική και την Πιερία, επαγγελματίες και ξενοδόχοι παρακολουθούν προβληματισμένοι τα νούμερα, ενώ σχεδόν το 40% των ξενοδοχείων στο νομό Χαλκιδικής φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να λειτουργήσουν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Την ίδια στιγμή, η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Σερβία «φρενάρει» ένα μεγάλο μέρος της προσδοκώμενης μερίδας τουριστών, αφού παραδοσιακά οι Σέρβοι επιλέγουν ως δημοφιλέστερους προορισμούς τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More