Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δικαιούται να μιλάει για την Αγία Σοφία – Θα διατηρηθεί καλύτερα ως τζαμί

Συνεχίζουν να “πυροδοτούν” με προκλητικές δηλώσεις Τούρκοι πολιτικοί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Εκτός από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξίσου εμπρηστικός εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ είπε ότι “η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσα. Η Ελλάδα σίγησε το Αδδάν με δικαιολογία τον κορωνοϊό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι η πρώτη που δεν σέβεται τα οθωμανικά τζαμιά και μνημεία. Εάν υπάρχει μια χώρα που δεν πρέπει να μιλάει, είναι η Ελλάδα”.

Μάλιστα, ο Τσελίκ ισχυρίστηκε ότι η Αγία Σοφία «θα διατηρηθεί καλύτερα» μετά την απόφαση μετατροπής της σε τζαμί. Πρόσθεσε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία απαιτούν αποδείξεις ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή σε ανθρώπους όλων των θρησκειών. «Θα δουν ότι το τζαμί θα είναι ανοιχτό για ανθρώπους όλων των θρησκειών όταν αυτό γίνει λειτουργικό στις 24 Ιουλίου» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην UNESCO, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι της θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία διατήρησης της Αγίας Σοφίας ως παγκόσμια κληρονομιά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More