Το National Geografic μαγεύτηκε από τη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη και τις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες της ως προορισμός 365 ημερών, δήλωσε ο Βρετανός δημοσιογράφος του National Geographic Traveller, Chris Leadbeater.

Φιλοξενούμενος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τρεις ημέρες περιηγήθηκε σε μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα της πόλης, ενώ γεύτηκε μοναδικές προτάσεις τοπικών εστιατορίων από τη fine dining εκδοχή τους έως την τελευταία τάση του gastro καφενείου. Στη βραδινή βόλτα στα Λαδάδικα και τη Βαλαωρίτου, ανακάλυψε τη νεανική πλευρά της πόλης και ενθουσιάστηκε από τον παλμό που προσφέρει η Θεσσαλονίκη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επισήμανε ότι η πόλη μας είναι ιδανικός προορισμός για τους τουρίστες από τη Βρετανία.
Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε την πετυχημένη εκδήλωση «Ο χάρτης των γεύσεων» και δοκίμασε Ελληνικά κρασιά, όπου έμεινε έκπληκτος με την ευρύτητα του ελληνικού αμπελώνα, τις άπειρες γηγενείς ποικιλίες, τις σημαντικότατες επιδόσεις των ελληνικών οινοποιείων, τους πειραματισμούς και τις διεθνείς διακρίσεις τους.
Θετικό πρόσημο για τον προορισμό θεώρησε το γεγονός ότι, σε μία ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να εισχωρήσει στην ιστορία της Μακεδονίας με μία επίσκεψη στα μοναδικά ευρήματα της Πέλλας και της Βεργίνας, ενώ σε απόσταση μιάμισης ώρας μπορεί να ζήσει την εμπειρία του βιότοπου και του φυσικού κάλους της λίμνης Κερκίνης.
Το press trip πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας με το γραφείο του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ενώ στην υλοποίηση του συνέβαλε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Ryanair. Ευχαριστούμε τους χορηγούς: Mia Feta Bar, Σύγχρονο καφενείο του Μήτσου, Bahar Hotel, Electra Palace Hotel, Agora Ergon.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο