Τράπεζες: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και υπηρεσίες μετά την καραντίνα

Χωρίς καμία αλλαγή στις εφεδρείες των τραπεζοϋπαλλήλων που απασχολούνται στα καταστήματα και έως σήμερα εργάζονται από το σπίτι θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι τράπεζες.

Μάλιστα, από την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν στα γραφεία τους το 1/3 των στελεχών που δουλεύουν στις κεντρικές υπηρεσίες.

«Κύριο μέλημα μας είναι τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά ακόμη κι αν η άρση της καραντίνας προκαλέσει αύξηση της εξάπλωσης του ιού. Πρόκειται για στρατηγική απόφαση», τονίζουν στο euro2day.gr τραπεζικές πηγές. Εξ ου και η συνέχιση των μέτρων ασφαλείας με στόχο αφενός τη προφύλαξη του προσωπικού, αφετέρου την υλοποίηση του βασικού στόχου που είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου των καταστημάτων.

Καταστήματα

Ειδικότερα, όσον αφορά στα καταστήματα, τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών υπογραμμίζουν ότι η λειτουργία τους θα συνεχιστεί ως έχει. Το ποσοστό των υπαλλήλων του καταστήματος που είναι σε εφεδρεία και εργάζεται από το σπίτι δεν θα αλλάξει παρά το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Κι αυτό, όπως προσθέτουν, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία του καταστήματος σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού με δεδομένο ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών ενέχει τέτοιους κινδύνους.

«Στην απευκταία περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, τότε το κατάστημα θα κλείσει προκειμένου να απολυμανθεί, η ομάδα των υπαλλήλων που εργάζεται με φυσική παρουσία θα απομακρυνθεί και θα επιστρέψει το εφεδρικό team», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Έτσι, θα παραμείνουν σταθερά τα ποσοστά βάσει των οποίων το 40% εργάζεται από το σπίτι και το 60% με φυσική παρουσία στο κατάστημα. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τα επιστημονικά δεδομένα για την εξάπλωση ή μη του κορωνοϊού».

Παράλληλα, τα καταστήματα θα συνεχίσουν, χωρίς καμία μεταβολή, να λειτουργούν με τους αυστηρούς κανόνες που έχει προσδιορίσει η επιτροπή επιστημόνων και αφορούν στην διατήρηση της απόστασης, στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα άτομα με βάση τα τετραγωνικά κ.ά.

Κεντρικά

Επιστροφή με… μέτρο ετοιμάζουν οι τράπεζες για τους διοικητικούς υπαλλήλους και στελέχη που απασχολούνται στις κεντρικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει όπως και οι 6 εβδομάδες του lockdown, ενώ από την επόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η επιστροφή του 1/3 του προσωπικού που έως σήμερα εργάζεται από το σπίτι.

«Όλα θα γίνουν σιγά, σταθερά και ανάλογα τα επιστημονικά δεδομένα», αναφέρει πηγή και προσθέτει: «Ετοιμαζόμαστε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ήδη έχουν υλοποιηθεί, στον εργασιακό χώρο και συγκεκριμένα στην απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους τα γραφεία έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας καθώς και όλα τα μέτρα προφύλαξης».

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More