Τραμπ: Ανήγγειλε ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών»

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια στις ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, με τον Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του να αναγγέλλει  ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ και «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα, απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», δήλωσε ο Τραμπ.

Την ώρα του διαγγέλματος, δακρυγόνα έπεφταν «βροχή» έξω από το κτίριο για να διαλυθούν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Φλόιντ.

Η ενόχληση του Πεντάγωνου για τις στρατοκρατούμενες περιοχές 

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν στο CNN ότι υπήρχε βαθιά και αυξανόμενη δυσφορία από μέρος των αξιωματικών στο Πεντάγωνο, πολύ πριν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώσει ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει τον στρατό για την επιβολή της τάξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να είναι υπεύθυνες οι τοπικές αρχές», ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου, μιλώντας για τους νόμους που απαγορεύουν στον στρατό να εκτελεί ρόλους επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ.

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More