“Τραμ, Τρένα και Πλοία” by Thessaloniki Walking Tours

Από τις νοσταλγικές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης με το τραμ να διασχίζει τους δρόμους της, το σιδηρόδρομο με τις αλλαγές που έφερε από όπου κι αν πέρασε μέχρι τα ίχνη που άφησαν τα πλοία που κάποτε έδεναν στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης, τα μέσα μεταφοράς αφηγούνται από μια εντελώς ιδιαίτερη οπτική, την ιστορία της πόλης, μια ιστορία άγνωστη στο μεγαλύτερο μέρος της.

Με οδηγό τον πολιτικό μηχανικό και συγκοινωνιολόγο Θόδωρο Νάτσινα, περιηγούματε σε σημεία και τόπους που συνδέονται με τα μέσα μεταφοράς της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας καλύτερα το πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν, τις καινοτομίες που σηματοδότησε η ανάπτυξη τους αλλά και για αυτά που σήμαινε  για την πόλη η παρακμή τους, πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τον 19ο αιώνα.

Από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους, την οποία προσεγγίζουμε από το παραλιακό μέτωπο, η Θεσσαλονίκη μας αποκαλύπτει μια ακόμη πλευρά της προσφέροντας μας τα νήματα που συνδέουν το χθές με το σήμερα.

Κυριακή 9 Ιουνίου

Σημείο συνάντησης: είσοδος Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού

ώρα: 10:30

συμμετοχή: 10 ευρώ

πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More