Τραχανόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Θρεπτική και απολαυστική τραχανόπιτα, χωρίς φύλλο, που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Ymath2

Υλικά

700γρ. νερό

480γρ. γάλα

340γρ. τραχανά γλυκό

2 αβγά + 3 ασπράδια

250γρ. φέτα

100γρ. γραβιέρα, τριμμένη

5-6 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο και γαλέτα για το ταψί

Διαδικασία

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη μισή ποσότητα γάλακτος. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνετε μέσα τον τραχανά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Βράζετε μέχρι ο τραχανάς να πιει όλα τα υγρά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά και ανακατεύετε να ομογενοποιοιηθούν. Θρυμματίζετε τη φέτα σε χοντρά και μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε. Τέλος, προσθέτετε και τον τραχανά και ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί φούρνου 30×40εκ. και το πασπαλίζετε καλά με γαλέτα. Αδειάζετε μέσα το μίγμα της πίτας και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι η πίτα να ροδίσει στην επιφάνειά της και να σταθεροποιηθεί στη σύσταση

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 20-30 λεπτά πριν την κόψετε σε κομμάτια για να τη σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο