Τσιάρας: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί τον Αύγουστο

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και το Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου να δρομολογηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των δικαστηρίων με τη χρήση προτεινόμενων εγκαταστάσεων, όπως του κτιρίου του ΙΚΑ που βρίσκεται στην Πολυτεχνείου.

Σε συνέντευξή του, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκη ΤV100, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη αυτή θα γινόταν νωρίτερα, αλλά καθυστέρησε λόγω κορωνοϊού.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο κ. Τσιάρας, αναφερόμενος στα νέα ειδικά τμήματα που έρχονται σε πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια, αλλά και τα στατιστικά για τη δικαιοσύνη που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Όπως είπε, το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφισθεί εντός του μήνα συμβάλλοντας στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας δήλωσε, ότι είναι δρομολογημένη, δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί τον Αύγουστο και σύντομα θα είναι έτοιμος ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More