Τώρα: Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρία συνταξιούχων, που ζητούν να δοθούν τα αναδρομικά από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Κώστας Παππάς, συνταξιούχους του ΟΤΕ, δήλωσε: «Σήμερα συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα του κινήματος της αγωνιστικής συσπείρωσης. Θέλουμε να απευθυνθούμε στο κράτος, ειδικά στους δικαστικούς, και να ζητήσουμε να δικαιωθούμε. Απαιτούμε την εφαρμογή του άρθρου 95 του Συντάγματος για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορούν τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση να επιστρέψει τα αναδρομικά, να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι για μειώσεις μισθών και αφορολόγητου, που πλήττουν βάναυσα συνταξιούχους και εργαζόμενους. Αντιδρούμε σε νέες περικοπές χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, για να έχουν πλεόνασμα. Επιτέλους, να επανέλθει το γραφείο του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη Θεσσαλονίκη».

Θα ακολουθήσει πορεία στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More