ΥΠΕΘΑ: Δεν χάθηκε τώρα το στρατιωτικό υλικό στη Λέρο

«Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν κι ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους, πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ, χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, κατά τις διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής στην υπηρεσία. Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες στρατιωτικές κι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου» και «καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέστησε «λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More