ΥΠΕΞ για συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: Πρόκειται για εσκεμμένη πρόκληση έντασης

Ανακοίνωση σχετικά με το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η απόπειρα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας

“είναι παράνομη” και “δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές επίπεδο, με τις χώρες της περιοχής, και σε περιφερειακό”. Ως εκ τούτου, “καταδικάζεται απερίφραστα”, υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

“Η δημοσιοποίηση των συντεταγμένων της απόπειρας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης επιβεβαιώνει την ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών.

Πέραν των ουσιαστικών της ελαττωμάτων, η απόπειρα αυτή είναι παράνομη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές επίπεδο, με τις χώρες της περιοχής, και σε περιφερειακό.

Ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More