Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια λεωφορείων μεταξύ Δ. Θεσσαλονίκης – ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

H Θεσσαλονίκη θα έχει τον Σεπτέμβριο 500 λεωφορεία

Υπογράφηκε σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Η προγραμματική σύμβαση αφορά τη προμήθεια, χρήση και συντήρηση 50 αστικών λεωφορείων που θα ενισχύσουν τον στόλο του ΟΑΣΘ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου αφηγήθηκε την γνωριμία του με τον υπουργό στην Αθήνα και πόσο σημαντική και ουσιώδης ήταν η πρώτη τους συζήτηση σε θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

“Κάθε εβδομάδα επικοινωνούμε για να δούμε πως θα βάλουμε σε μια γραμμή επίλυσης και οργάνωσης τις συγκοινωνίες της πόλης. Δουλεύουμε σε ένα πρόβλημα που επί πολλά χρόνια είτε βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο ή σε διαδικασία αποσύνθεσης”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συμπλήρωσε: “Θέλω να πιστεύω ότι με αυτή την υπογραφή μπαίνουμε στην ουσιαστική πορεία λύσης μαζί με τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, ώστε να έχουμε έναν αναγκαίο αριθμό λεωφορείων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ό,τι και να συζητάμε για αυτήν την πόλη χωρίς τις σύγχρονες συγκοινωνίες είναι ουτοπικό. Συνεχίζουμε τη δουλειά και προτιμώ να μιλάω με αποτελέσματα. Με πολύ χαρά προχωρούμε σε αυτό το πρώτο βήμα και με μεγάλη χαρά θα προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα ούτως ώστε να βάλουμε σε υλοποίηση όλα αυτά που θέλουμε για το καλό αυτής της πόλης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι “αυτά τα λεωφορεία θα έρθουν το συντομότερο δυνατόν στη Θεσσαλονίκη”. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Ζέρβα και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια για τον τρόπο τον οποίο έδωσε λύση σε ένα πολύ έντονο πρόβλημα.

Μάλιστα, τόνισε ότι σε ένα χρόνο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κινούνται 500 λεωφορεία. “Ένας αριθμός που είναι ικανός να ικανοποιήσει τις ανάγκες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης”, είπε.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει ένας μεγάλος διαγωνισμός για την αγορά λεωφορείων που θα είναι φιλικά στο περιβάλλον και ηλεκτροκίνητα. “Ο διαγωνισμός θα γίνει σε τρεις φάσεις. Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι να προμηθευτούμε λεωφορεία από τη μία μέρα στην άλλη”, δήλωσε, ενώ απευθυνόμενος στον δήμαρχο του είπε: “Ελπίζω το παράδειγμά σου να το μιμηθούν και άλλοι δήμαρχοι”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να στηρίξει την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την προσπάθεια του να ενισχύσει τον στόλο του Οργανισμού.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία η οποία θα δώσει βαθιά ανάσα στη Θεσσαλονίκη”.

Τέλος, μετά την υπογραφή της σύμβασης οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο γραφείο του δημάρχου και μίλησαν για ζητήματα υποδομών και μεταφορών της πόλης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More