Υπ. Υγείας: Στήριξη εργαστηριακών γιατρών, ιατρικών ενώσεων και ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ

Την ενίσχυση του προϋπολογισμού των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη ρύθμιση «με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο» των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε επιστολή του προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), ο υπουργός εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους.

Ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πρόθεσή του να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019. Αυτό τόνισε και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

Την ικανοποίησή του «για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου» από τον υπουργό Υγείας εκφράζει ο ΙΣΑ, που δηλώνει πως έχει δώσει «μάχη τους τελευταίους μήνες, πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την επιβίωση του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι έχουμε πλέον μια σημαντική βάση για να βρεθεί λύση που θα βοηθήσει τον κλάδο να βγει από το σημερινό αδιέξοδο».

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ προκειμένου να κανονιστεί άμεσα συνάντηση για να συζητηθούν τα «κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου» θέματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More