Φάρμακα καταστολής της ανθεκτικότητας των καρκινικών κυττάρων σε μια 10ετία

Τα πρώτα φάρμακα που θα καταστέλλουν την ανθεκτικότητα των καρκινικών κυττάρων στις χημειοθεραπείες ίσως είναι διαθέσιμα στους ασθενείς μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, εκτιμούν επιστήμονες.

Την είδηση- αχτίνα αισιοδοξίας για εκατομμύρια καρκινοπαθείς που δίνουν την μεγάλη μάχη με την νόσο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο ερευνών για των Καρκίνο στην Βρετανία, το οποίο μάλιστα  για τις ανάγκες του αντίστοιχου ερευνητικού έργου θα διαθέσει 75 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής των ερευνών Δρ Πολ Γόρκμαν, μιλώντας για το σημαντικό αυτό επιστημονικό εγχείρημα στο BBC, τόνισε πως η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην θεραπεία του καρκίνου είναι ακριβώς ότι τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να προσαρμοστούν και ανθεκτικά στα σχήματα θεραπείας.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει πως οι υπάρχουσες μέθοδοι αντιμετώπισης και συγκεκριμένα οι χημειοθεραπείες, πολύ συχνά αποτυγχάνουν διότι τα καρκινικά κύτταρα προσαρμόζονται και επιβιώνουν με αποτέλεσμα ο ασθενής να υποτροπιάσει.

«Η ικανότητα του καρκίνου να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και να γίνεται ανθεκτικός στην θεραπεία είναι η αιτία των περισσότερων θανάτων από την νόσο αλλά και η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να υπερβεί ο ιατρικός κόσμος.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γιόρκμαν.

« Στόχος μας στο ινστιτούτο είναι να αλλάξουμε ολοκληρωτικά την αντίληψη που έχουμε ως επιστήμονες για τον καρκίνο και την θεραπεία του. Να εστιάσουμε, εκτός από την εύρεση του κατάλληλου σχήματος θεραπείας για την περίπτωση,  και στις μεθόδους πρόβλεψης του τρόπου που θα αντιδράσουν τα καρκινικά κύτταρα σε αυτήν.», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ICR σε δεύτερο χρόνο σκοπεύει στην επένδυση άλλων 15 εκατομμυρίων στο συγκεκριμένο επιστημονικό πρότζεκτ, ώστε με αυτό το ποσό να χρηματοδοτηθεί το έργο άλλων 300 σχεδόν επιστημόνων από διαφορετικά πεδία έρευνας, οι οποίοι και αναμένεται να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: skai.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More