Φτιάξε τη δική σου κρέμα χεριών

Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως το σχολαστικό και τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι αυτήν την περίοδο που διανύουμε τόσο σημαντικό, όσο τίποτε άλλο, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο απλούς αλλά σοβαρούς τρόπους να αποτρέψεις κάθε πιθανότητα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό. Το θέμα είναι, πως ακολουθώντας πιστά αυτή την οδηγία και χωρίς να φροντίσεις περαιτέρω τα χέρια, είναι πιθανό να βλάψεις το δέρμα σου. Πώς; Προκαλώντας ξηρότητα, ή ακόμα ερυθρότητα και κνησμό, τα βασικά χαρακτηριστικά του εκζέματος.

Ένα σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες και η αποφυγή των σκληρών σαπουνιών που απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του δέρματος είναι δύο tips τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις για να σώσεις κάπως την κατάσταση και να μειώσεις τον κίνδυνο. Όμως, θα πρότεινα σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς τακτικά μια ενυδατική κρέμα χεριών, η οποία δεσμεύει το νερό και «κλειδώνει» την υγρασία προστατεύοντας το δέρμα από την ξηρότητα.

Επίσης, αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερο τον beauty κόσμο, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου κρέμα χεριών, με πολύ απλά βήματα και με βάση το άρωμα της αρεσκείας σου.

Θα χρειαστείς:

Ένα καθαρό βαζάκι

Κρέμα σώματος

Αιθέριο έλαιο με το άρωμα της αρεσκείας σου

Ανακάτεψε πολύ καλά τα δύο υλικά σε ένα μπολ και αποθήκευσε την κρέμα σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς για να μην εξατμιστεί το άρωμα. Χρησιμοποίησε την τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: marieclaire.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More