Ymath2

Φτιάχνουμε τη δική μας γκρανόλα με κράνμπερι

Φτιάχνουμε τη δική μας γκρανόλα με κράνμπερι η οποία θα αναβαθμίσει το πρωινό σας.

Υλικά για 4 φλιτζάνια

1 φλ. αμύγδαλα

1 φλ. πεκάν

1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι

1/2 φλ. σπόροι κολοκύθας

1/2 φλ. νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη

1/4 φλ. σπόροι λιναριού

1/4 φλ. ηλιόσποροι

1/4 φλ. σουσάμι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

3 κ.σ. λάδι

1/4 φλ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο και ταυτόχρονα λαδώστε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε αμύγδαλα, πεκάν, κράνμπερι, σπόρους, νιφάδες καρύδας, σουσάμι, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το μέλι και τη βανίλια. Ρίξτε το στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε. Απλώστε την γκρανόλα στο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα τα υλικά και να ψηθούν οι ξηροί καρποί. Αφήστε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς στο ταψί προτού την αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: imommy.gr

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο