Φτιάχνουμε το αγαπημένο μας ποτό: Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Έχει πολλά ονόματα, τα γνωστότερα εκ των οποίων είναι: mulled wine, vin chaud, Glühwein, vin brulé και quentão. Αν ετοιμάζετε κάποιο πάρτι για την περίοδο των γιορτών, τότε σίγουρα είναι must.

Υλικά

2 μπουκάλια κόκκινο κρασί

1κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

2 φύλλα δάφνης

4 μπαστουνάκια κανέλα

1κ. γλυκού γαρίφαλο

10κ. γλυκού καφέ ζάχαρη

1/3 φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι

Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Φλούδα ενός λεμονιού

1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κλείνουμε σε ένα πάνινο πουγκί τα μπαχαρικά και τις φλούδες των φρούτων και το βάζουμε μαζί με το κρασί σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε μια ροδέλα πορτοκαλιού και ένα μπαστουνάκι κανέλα σε κάθε κούπα και προσθέτουμε το κρασί με μια κουτάλα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο