Φυσικό λίφτινγκ προσώπου με μακιγιάζ – Πώς θα το κάνετε σωστά

Το σωστό μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα και να αφαιρέσει πολλά χρόνια από την εικόνα μας. Αρκεί να ξέρουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε μερικά μυστικά και κόλπα όπως οι σκιάσεις για να σμιλέψουμε το πρόσωπο.

“Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουμε το σχήμα του προσώπου. Είναι οβάλ, μακρύ, στρογγυλό ή τετράγωνο; Στη συνέχεια, φανταστείτε ένα οβάλ τοποθετημένο επάνω στο πρόσωπό σας (αυτό είναι το τέλειο σχήμα προσώπου επειδή έχει ίσες αναλογίες από το μέτωπο μέχρι τα φρύδια, από τα φρύδια μέχρι την άκρη της μύτης και από την άκρη της μύτης μέχρι το πηγούνι). Μέσα από αυτή την εικόνα μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε το πρόσωπο να δείχνει πιο αδύνατο”, λέει η celebrity makeup artist Amanda Shackleton.

Βήμα 1

“Μου αρέσει να χρησιμοποιώ για σκίαση μια πούδρα περίπου δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση του δέρματος”, λέει η Shackleton. Η πούδρα αναμιγνύεται καλύτερα και δείχνει πιο φυσική, αν όμως είναι για το βράδυ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάση ή ένα concealer. “Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο όχι πιο φαρδύ από 1,5 εκατοστό για να βάλετε την πούδρα και τινάξτε το για να φύγει το περίσσευμα. Μετά περάστε απαλά το πινέλο στις περιοχές έξω από το οβάλ του προσώπουυ. Αυτό μαλακώνει τις γωνίες”, λέει η Shackleton. Μπορείτε να επαναλάβετε μερικές φορές αν χρειάζεται για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, προσέξτε όμως να την σβήσετε καλά ώστε να μη φαίνονται γραμμές.

Βήμα 2

Τώρα είναι η ώρα να σμιλέψετε τα μάγουλα. “Τοποθετήστε ένα μολύβι στην επάνω κορυφή του αφτιού, εκεί που συναντάει τον κρόταφο και σχηματίστε μία γωνία μέχρι τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα με την πούδρα στο σημείο που είναι έξω από το μολύβι και βάλτε πούδρα περίπου στα 2/3 της γραμμής”, λέει η Shackleton. Μην βάλειτε πούδρα μέχρι τα χείλη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα μάγουλα. Σβήστε την καλά στο δέρμα και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

Βήμα 3

Αν υπάρχουν άλλα σημεία που βρίσκονται έξω από το οβάλ, συνεχίστε με αυτά. Τώρα πρέπει να δώσετε φως. “Για να δημιουργήσουμε ένα τρισδιάστατο εφέ στο πρόσωπο, παίζουμε με ανοιχτότερα και πιο σκούρα χρώματα. Εγώ χρησιμοποιώ πούδρα που αντανακλά το φως ακριβώς πάνω από τη σκίαση στα μάγουλα”, λέει η Shackleton.

Για πιο ανοιχτές μέχρι μέτριες επιδερμίδες, δοκιμάστε μια με ασημί λάμψη και για μέτριους προς σκούρους τόνους, χρησιμοποιήστε μια πιο ζεστή χρυσαφί απόχρωση.

Βήμα 4

Προσθέστε λάμψη στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο οβάλ. Όπως ακριβώς με τη σκίαση προσπαθούμε να μικρύνουμε τις περιοχές του προσώπου έξω από το οβάλ, με το φως πρέπει να αναδείξουμε τις περιοχές μέσα για να τις κάνουμε να φαίνονται μεγαλύτερες!

Βήμα 5

Ολοκληρώστε περνώντας τα μήλα με το αγαπημένο σας blush, το οποίο θα απλώσετε έτσι ώστε να σβήνει ομαλά.

Είναι σίγουρο ότι από την πρώτη φορά που θα ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες θα δείτε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση του προσώπου. Όμως, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε καλά, συνεχίστε την εξάσκηση. Βγάλτε μια φωτογραφία πριν και μετά για να δείτε τη διαφορά!

Πηγή: shape.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More