Φωτιά σε σκάφος στην Αίγινα – Κινδύνεψαν δύο άτομα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε σκάφος στην περιοχή της Αίγινας, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Στο σημείο μετέβησαν γρήγορα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι επιβαίνοντες του σκάφους είχαν ήδη προλάβει να μεταβιβαστούν σε παραπλέον σκάφος. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν από τις δυνάμεις του Λιμενικού σώματος στο κέντρο υγείας Αίγινας, για να τους χορηγηθεί ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Ν.Π. 7077, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου όρμου “ΣΠΗΛΙΑ” βόρεια ν. Μονής.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη “ΟΥΡΑΝΟΣ” Ν.Α. 207 και “ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Α. 209, το Ε/Π-Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203 και το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” Λ.Α. 3135.

Οι επιβαίνοντες του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”, οι οποίοι ήδη είχαν μετεπιβιβαστεί σε παραπλέον Ι/Φ σκάφος, παρελήφθησαν από το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” και αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αίγινας, διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο από το Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ”, όπου ξεκίνησε η κατάσβεση του από το πυροσβεστικό πλοίο “ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ”, που έσπευσε στο σημείο, ενώ λόγω εισροής υδάτων το “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” βυθίστηκε.

Από το περιστατικό διαπιστώθηκε αυτοδιαλυόμενη ρύπανση περίπου 25 τ.μ. από πετρελαιοειδή ελαφριάς ιριδίζουσας μορφής, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από ένα (01) αντιρρυπαντικό και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More