Φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης – Συναγερμός λόγω ισχυρών ανέμων (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης σε περιοχή πλησίον του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Ειδικότερα, η φωτιά, που κατά το ξέσπασμα της ξεκίνησε από τα υψώματα του Ρετζικιου και πλησίασε επικίνδυνα σπίτια και κατοικίες στο Φιλυρο Θεσσαλονίκης, υπήρξε φόβος πως θα πάρει απειλητικές διαθέσεις.

Δείτε την αρχή της φωτιάς:

Αιτία ήταν οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι επικρατούσαν στην περιοχή επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη γρηγορότερη εξάπλωση της.

Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και σε πολύ μικρό διάστημα από την κλήση της προς βοήθεια κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα με τον κ. Εμμανουήλ Τσολάκη, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Πυροσβεστικού Σώματος να συντονίζει τις ενέργειες και τα βήματα τις επιχείρησης που απασχόλησε περί τα 18 οχήματα.

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβάν το παρών έδωσαν και οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας (Εθελοντική ομάδα Φιλυρου-Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και ΕΔΟΜΑΚ-Δήμος Νεάπολης-Συκεών),καθώς οι ενέργειες και η σημαντική γνώση του δύσβατου σημείου αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στο να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι δυο Δήμαρχοι

Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν τόσο η Αντιπεριφερειάρχης κ.Βούλα Πατουλίδου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και οι δήμαρχοι Πυλαίας-Χορτιάτη κ.Καϊτετζίδης και Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιιλίδης προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα.

Τα αίτια της φωτιάς

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, τα αιτία της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο πως είτε πρόκειται για φωτιά που ξέσπασε «με υπολείμματα από καμινάδα», είτε ακόμη στο χειρότερο σενάριο να έχουμε να κάνουμε με εμπρησμό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας

Η Thesstoday ήταν στο σημείο της φωτιάς και συνομίλησε με τον κ. Θεόδωρο Σασλή ο οποίος και ήταν αυτόπτης μάρτυρας καθώς το σπίτι του απείχε μόλις λίγα μέτρα από την φωτιά.

Δείτε το βίντεο:

Φίλυρο

Εν κατακλείδι και αυτό στο οποίο οφείλουμε να σταθούμε,είναι ότι από θαύμα και σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής η Θεσσαλονίκη και ειδικότερα η περιοχή του Φιλύρου-μια περιοχή με τόσο πολύ πράσινο, γλίτωσε από τα χειρόερα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More