Φωτιές σε Πρέβεζα, Καλάβρυτα και Βοιωτία – Δεν απειλούνται κατοικίες

Τρία ενεργά μέτωπα πυρκαγιών απασχολούν το πρωί της Δευτέρας την Πυροσβεστική, σε Καλάβρυτα, Βοιωτία, Πρέβεζα. Καμία από αυτές τις φωτιές δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην Πρέβεζα, η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Ζηρού. Στο σημείο βρίσκονται 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στα Καλάβρυτα ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μουρίκι. Επιτόπου βρίσκονται 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 7 άτομα προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Στα Κύθηρα, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο κατάσβεσής της.

44 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πολλές φωτιές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, σημειώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές, όπου 725 πυροσβέστες, με 258 οχήματα και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιχείρησαν να τις σβήσουν. Σε ορισμένες μετείχαν και εθελοντικά οχήματα, αλλά και 38 υδροφόρες. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν, αλλά υπάρχουν αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

(φωτογραφία αρχείου)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More