Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση να αποφύγει κάθε προεκλογική παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση

Την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχει στην επιτροπή που προτείνει η κυβέρνηση για την «επανεξέταση της διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού» γνωστοποιεί η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή που προτείνετε με προφανή στόχο να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες» αναφέρει η κ. Γεννηματά στην επιστολή της.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι «βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές  εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών με τη σημερινή διοικητική διαίρεση» και επομένως, όπως τονίζει, «δεν συντρέχει επομένως κανένας ουσιαστικός λόγος σύστασης επιτροπής για την ‘επανεξέταση της Διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού’ σε αυτή τη συγκυρία».

«Δεδομένου μάλιστα ότι είμαστε μερικούς μήνες πριν από την λήξη της θητείας της κυβέρνησης, η πρόθεσή σας είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν αυτός ήταν ο στόχος η κυβέρνηση σας είχε όλο το χρόνο να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία διαλόγου αλλά δεν το έπραξε» υπογραμμίζει.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να αποφύγει ως τις βουλευτικές εκλογές κάθε νέα παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση», την οποία «ήδη έχετε πολλαπλώς επιβαρύνει με τις  αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της».

Πηγή: naftemporiki

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More