Χήτας: Θα διδαχθούν οι μαθητές αντισυνταγματική ύλη στα Θρησκευτικά;

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της «Ελληνικής Λύσης», Κώστας Χήτας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας διευκρινίσεις για το θέμα το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Χήτας ζητά από την κ. Κεραμέως να διευκρινίσει αν στο μάθημα των Θρησκευτικών θα εξακολουθήσουν να υφίστανται τα βιβλία του προκατόχου της κ. Κώστα Γαβρόγλου, που η ίδια σε παλιότερες συνεντεύξεις της, ως Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., χαρακτήρισε αντισυνταγματικά.

Σε σχετική του δήλωση ο Κώστας Χήτας υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση είναι ανεπίτρεπτο λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μη γνωρίζουν δάσκαλοι, γονείς και μαθητές τι θα διδαχθούν στο ευαίσθητο θέμα των Θρησκευτικών.

Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση:

Του : Κωνσταντίνου Χήτα, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

Προς την:  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κεραμέως Νίκη

ΘΕΜΑ: «Διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία»

Κυρία Υπουργέ 

Την 27η Φεβρουαρίου του 2019 καταθέσατε στη Βουλή ως Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και Χρήστο Κέλλα ερώτηση στον προκάτοχό σας κ. Γαβρόγλου, με την οποία του ζητούσατε να σεβαστεί τις 660/2018 και 926/2018 αποφάσεις του Σ.τ.Ε που έκριναν αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών. 

Αντί όμως ο προκάτοχός σας κ. Γαβρόγλου να σεβαστεί τις δύο αποφάσεις του Σ.τ.Ε, έστειλε εγκύκλιο να επανεκτυπωθούν για το σχολικό έτος 2019-2020 τα ίδια βιβλία και οι ίδιοι «φάκελοι» προκειμένου να μοιραστούν στους μαθητές. Για να παρακάμψει μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας άλλαξε τον αριθμό του ΦΕΚ, την χρονολογία και την υπογραφή αφήνοντας όλα τα άλλα ίδια. Για να καταλαγιάσει δε τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που θα σέβονταν τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. μη εφαρμόζοντας τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για το εν λόγω μάθημα ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Ηλίας Γεωργαντάς απείλησε με άσκηση πειθαρχικών διώξεων (στις 2 Οκτωβρίου 2018).

Ερωτάται η Υπουργός:

Θα δεχθεί την 11η Σεπτεμβρίου να μοιραστούν στους μαθητές τα βιβλία και οι φάκελοι της διδασκαλίας των Θρησκευτικών που κρίθηκαν με δύο αποφάσεις αντισυνταγματικά ως προς την ύλη, το περιεχόμενο, τη φιλοσοφία κλπ.;

Θα εφαρμόσει τα όσα εγγράφως κατέθεσε η ίδια στη Βουλή της 27η Φεβρουαρίου 2019;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Χήτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More