Χήτας: Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για τη σωτηρία του Σέιχ Σου

Ερώτηση στη Βουλή για την τραγική κατάσταση στο Σέιχ Σου, λόγω του φλοιοφάγου εντόμου, κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας.

Σε συνέντευξή του επί του θέματος στον FOCUS FM 103.6, ανέφερε ότι «το φονικό φλοιοφάγο έντομο συνεχίζει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο να καταστρέφει το πυκνό και πράσινο δάσος του Σέιχ Σου που αποτελεί τον κύριο πνεύμονα της Θεσσαλονίκης».

Τόνισε δε, ότι «δεν υπάρχει καμία αντίδραση ακόμη» αν και οι τοπικές αρχές είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή, όπως είπε, να ενταθούν οι ενέργειες υλοτόμησης των νεκρών δέντρων. «Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για τη σωτηρία του δάσους» σημείωσε ο κ. Χήτας συμπληρώνοντας ότι «απειλείται ένα πολύ μεγάλο μέρος του Σέιχ Σου».

Ο κ. Χήτας έκανε λόγο για ύπαρξη κομμένων κλαδιών και δέντρων στο δάσος τονίζοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, στην περίπτωση πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στην ερώτηση που υπέβαλλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητεί να μάθει ποιος ευθύνεται για την εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζει, καθυστέρηση των έργων διάσωσης του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, τι απέγινε η χρηματοδότηση που είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη και αν είναι στα σχέδιά του η εντατικοποίηση των εργασιών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More