Χαλβάς δίχρωμος με εσπεριδοειδή και σοκολάτα!

Πρόταση του Fanis Kassoulas

Υλικά:
1 κούπα λάδι (μισό ηλιέλαιο και μισό ελαιόλαδο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Φλούδες από 2 μανταρίνια
1/2 μανταρίνι με την ψύχα
Καβουρδισμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τα σιμιγδάλια και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά . Καβουρδίζουμε για λίγο τα σιμιγδάλια ανακατεύοντας διαρκώς. Δε θέλουμε να κάψει πολύ, για να μη σκουρύνει το μείγμα γιατί δε θα είναι εμφανής η διχρωμία. Τότε αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί τελείως (το σιρόπι) , να στεγνώσει το μείγμα, να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα και να μαζεύεται μια συμπαγής μάζα γύρω από την κουτάλα. Τότε χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Το μισό το αδειάζουμε σε μια φόρμα πιέζοντας καλά γύρω-γύρω ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα . Στο υπόλοιπο που έμεινε στην κατσαρόλα προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Η κουβερτούρα θα λιώσει καθώς το μείγμα είναι καυτό και ανακατεύοντας θα πάρει ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα. Στρώνουμε κι αυτό κατά τον ίδιο τρόπο στη φόρμα πάνω από το πρώτο μίγμα και πιέζουμε καλά για να ενωθεί και να πάρει τη θέση του μέσα στη φόρμα. Μετά από λίγο ξεφορμάρουμε σε μια πιτέλα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια καi σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!
Και δυο λόγια ακόμα : -Αν η ποικιλία των μανταρινιών είναι γλυκιά και οι φλούδες δεν πικρίζουν μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε και να τις προσθέσουμε στο γλυκό για πιο δυνατό άρωμα !

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο