Χαλιαμπάλιας: Λάθος προτεραιότητες θέτει ο Δ. Θεσσαλονίκης

«Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αντί να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, για επικοινωνιακούς λόγους, φαίνεται πως θέλει να περάσει την εικόνα ότι ασχολείται με σοβαρά θέματα τα οποία όμως δεν είναι της αρμοδιότητας της». Τα παραπάνω ανέφερε ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας, σε συνέντευξη του στη Βεργίνα TV, με αφορμή τη πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα της εγκληματικότητας και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.

«Επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος έχει συγκαλέσει συσκέψεις για θέματα που δεν άπτονται της άμεσης δικαιοδοσίας του δήμου. Μπορεί βεβαίως ο δήμος να εκφράσει την άποψη του για την ασφάλεια, το Μετρό ή για τον ΟΑΣΘ, όμως δεν είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να λύσει αυτά τα προβλήματα. Σίγουρα είναι πολύ σοβαρά θέματα αλλά η δουλειά του δημάρχου είναι να ασχολείται με αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει. Και σε τελευταία ανάλυση γι’ αυτόν το λόγο τον ψήφισε ο λαός. Αντίθετα, τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε έναν δήμαρχο ο οποίος στις ομιλίες του αναφέρεται συνεχώς σε θέματα και έργα που ο δήμος δεν έχει καμία συμμετοχή στην υλοποίηση τους. Όπως είναι η ασφάλεια, ο ΟΑΣΘ, το Μετρό, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, η ανάπλαση της ΔΕΘ, η επέκταση του λιμανιού και του αεροδρομίου, το Μουσείο Ολοκαυτώματος κ.α» επισήμανε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι, βέβαια, ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης. Όμως, στην αστυνομική διεύθυνση δεν γνωρίζουν τι γίνεται ή δεν ξέρει ο αρμόδιος υπουργός και οι λοιποί παράγοντες του υπουργείου; Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι αυτός που θα κάνει αυτές τις δουλειές. Σίγουρα θα πρέπει να είναι κοντά στους δημότες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα αλλά καλό θα ήταν να ασχοληθεί περισσότερο και με τα άλλα ζητήματα της καθημερινότητας, συμβάλλοντας στην επίλυση τους» σημείωσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Για μένα προτεραιότητες του δημάρχου θα πρέπει να αποτελέσουν η καθαριότητα, η ανακύκλωση, οι χώροι στάθμευσης, το κυκλοφοριακό, η τουριστική ανάπτυξη της πόλης και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Πρέπει να υπάρχει οργάνωση στη διοίκηση του δήμου για να γίνει η Θεσσαλονίκη μια έξυπνη πόλη. Η νέα δημοτική αρχή να ρίξει το βάρος της στα προβλήματα της πόλης, να ασχοληθεί με αυτά που μπορεί να κάνει άμεσα, χωρίς να περιμένει τα πάντα από την κεντρική διοίκηση. Τα παραδείγματα όμορων δήμων μας δείχνουν τον δρόμο και τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με σωστή διαχείριση. Βέβαια, και τα άλλα θέματα είναι σοβαρά (Ασφάλεια, Μετρό, ΟΑΣΘ κλπ) αλλά δεν λύνονται σε επίπεδο δήμου και αυτό είναι γνωστό» συμπλήρωσε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More